Even voorstellen

 

Ik ben Johan van Sommeren. Geboren en getogen te Druten (Land van Maas & Waal). Sinds mijn prille jeugd ligt mijn passie al bij de paarden.

Vanaf jonge leeftijd heb ik in de volle breedte kennis mogen maken met de vele facetten die de paardenhouderij en sport ons te bieden heeft. In binnen- en buitenland heb ik op niveau dressuur gereden en gesprongen, dressuur/spring, tuig- paarden en volbloed arabieren getraind.

In 1996 behaalde ik mijn ing-titel in de Internationale Agrarische Bedrijfskunde en startte ik het NHI. Intussen had ik op Duitse stallen als bereiter mogen werken. In Zweden, bij internationaal top-dressuurruiter Jan Brink, heb ik als stalruiter oa. enkele Grand Prix dressuurpaarden mogen opleiden.  

Op dit moment geef ik veel privé-dressuurles van B t/m Grand Prix, scout/koop ik met mijn bedrijf “2M Dressage Horses” veulens en fok deze op. Daarna gaan ze voor de (hengsten)keuring, worden ingereden en verkocht. Vaak kopen ook anderen zich bij deze veulens in. Een goede investering. Zo kan men een goed kwalitatief jong paard in handen krijgen welke anders ontzettend duur zou zijn. Ook als paarden (sport)masseur ben ik dagelijks onderweg.

Om nog meer betrokken te zijn bij de paardensport ben ik dressuurjurylid t/m ZZL, waar ik ontzettend veel plezier aan beleef. Ook ben ik de maximale termijn bestuurslid geweest van regio Rivierengebied van het KWPN.

Met mijn prachtige zwarte merrie Black Magic Woman (Sandro Hit x Ferro), hoop ik in 2017 weer de overstap naar het ZZ-Zwaar te gaan maken.

Vanaf januari 2015 train ik samen met Stefano van Zuijlen, het dressuurteam van het steenrijke olie-staatje Qatar. De taak voor ons is om de dressuursport in dit land bekender te maken. Met als doel de Asian Games. Een grote uitdaging !

 

Ik heb “Passie voor Paarden " , en wil deze passie graag met u delen.

Veel plezier op onze website en wie weet, tot ziens!

Met ruiterlijke groet,

Johan van Sommeren

Nieuwsbrief

Meld u aan en blijf op de hoogte van wat het NHI allemaal organiseert