Rugaandoeningen

85,-


Net als mensen kunnen paarden rugklachten hebben variërend tussen lichte klachten en hevige pijn in de rug. Deze rugpijn kan bijvoorbeeld een gevolg zijn van een slechtpassend zadel, een afwijking in de bouw of een ongecontroleerde beweging.

Wanneer we ons eenmaal bewust zijn van de klachten van het paard kunnen we verder met behandelen. Maaralvorens we hier beland zijn dienen we eerst meer te weten van de bouw van ons paard, hoe te voorkomen en hoe klachten te herkennen.

In deze leergang nemen specialisten zoals een dierenarts, fysiotherapeut en zadelpasser u mee op het gebied van de paardenrug met al zijn problemen en mogelijkheden.

Inhoud leergang

Deel A: Anatomie en wetenschap (09.30 - 12.30 uur)

1) Anatomie van de wervelkolom, diverse rugaandoeningen, onderzoeksmogelijkheden, invloed van exterieur / hoef- en beenstanden, de bodem, trainingsmethoden.

2) In de praktijk bespreken van het paard en zijn wervelkolom.

Pauze

Deel B: Behandeling en zadelpassen (13.30 - 15.30 uur)

3) Onderzoeks en behandelingsmogelijkheden, mogelijke therapieën, opbouw van een training, invloeden van   houding- en zit, aanmeten en invloeden van het zadel.

4) In de praktijk zadelpassen.

Cursusduur:

1 dag (dit is inclusief lunch, hand-out en deelcertificaat).

 

Bij minimaal 10 personen kan de leergang doorgang vinden en sturen wij u de bevestiging van inschrijving met de startdatum toe.

Inschrijven voor leergang Rugaandoeningen