Beengebreken

85,-


De leergang beengebreken heeft als doel de echte paardenliefhebber specialistische en diepgaande kennis te geven over beengebreken bij paarden.

Beengebreken zijn één van de belangrijkste redenen van uitval bij paarden. Deze kunnen variëren tussen lichte klachten en hevige pijn. De oorzaken kunnen liggen in een afwijkende bouw en stand, een ongecontroleerde beweging van buitenaf, training of een erfelijk gebrek.

Wanneer we ons eenmaal bewust zijn van de klachten van het paard kunnen we verder met behandelen. Maar alvorens we hier beland zijn dienen we eerst meer te weten van de bouw van ons paard, hoe problemen te voorkomen en hoe klachten te herkennen.

In deze leergang nemen specialisten zoals een dierenarts en fysiotherapeut u mee op het gebied van de benen van het paard met al zijn problemen en mogelijkheden.

Inhoud leergang

Deel A: Onderzoek en wetenschap (09.30 - 12.30 uur)

1) Anatomie van het bewegingsapparaat, hoef- en beenstanden, behandelen van diverse beengebreken (spat, OCD, hoefkatrol, sesam- en peesproblemen), oorzaken en preventie, beoordelen röntgenfoto’s, klinische keuring.

2) In de praktijk bespreken van het paard en zijn (been)problemen.

Pauze

Deel B: Behandeling en nazorg (13.30 - 15.30 uur)

3) Behandelingsmogelijkheden, chirurgische mogelijkheden, aangepast (medisch) hoefbeslag, mogelijke therapieën, training en rehabilitatie.

Cursusduur

1 dag (dit is inclusief lunch, hand-out en deelcertificaat).

 

Bij minimaal 10 personen kan de opleiding doorgang vinden en sturen wij u de bevestiging van inschrijving met de startdatum toe.

Inschrijven voor leergang Beengebreken